Първата българска книга за проблемите на музикалната сцена с премиера в Пловдив (Plovdivnow.bg)

Първата българска книга за проблемите на музикалната сцена с премиера в Пловдив (Plovdivnow.bg)

На 22 март в клуб No Sense, град Пловдив от 20:00 часа кани плровдивчани на представяне на дебютната книга на Гергана Райжекова “Невидимият рок”. Алтернативната рок сцена в България”.

Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е от особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености. 
“Невидимият рок” е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската дисертация на Гергана Райжекова, успешно защитена през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”. 
Книгата включва седем интервюта с представители на алтернативната сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на музикалната сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата – снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът е невидим? Заглавието на всяко едно от тях е цитат изведени от дълбочинните интервюта с Николай Костиков, Явор Ганчев, Елена Пенева, Емил Братанов, Драго Балджиев, Тони Арнаудов и Мартин Михайлов. 
Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата “Невидимият рок”.

Програма на събитието:
19:30 – Начало
20:00 – Видео интервю с Васо Гюров, Емил Братанов и Крум Цанов
20:20 – Представяне на книгата от Гергана Райжекова и специални гости
20:30 – Видео от д-р Венцислав Димов, научен ръководител
20:30 – Представяне на интервютата с гости Николай Костиков, ивент мениджър, и Тони Арнаудов – Сатаната, музикант и мениджър на младежки рок банди
21:00 – DJ парти DJUST 90’s & 00’s със селектори Tony & R.A.D.I.D.A.S.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/parvata-balgarska-kniga-problemite-muzikalnata-stsena-15133?fbclid=IwAR0yY3FOp7zyEpkP1h9Cv-wR_5VOwChU60CTDkrnhHlUZCxeBlH2ScDqoK4