Представяне на книгата „Невидимият рок“ на 15 март (Metal Hangar 18)

“Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България” e дебютната книга на Гергана Райжекова, която се появи в началото на месец март. Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености.

„Невидимият рок“ е базирана на над 70 интервюта с представители на музикалната рок сцена в България и включва седем пълни интервюта с представители на същата тази сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на родната алтернативна сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата и представляват снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът понастоящем е невидим? Главни действащи лица са Николай Костиков, ивент мениджър, Явор Ганчев, собственик на музикален магазин, Елена Пенева, ПР и музикант, Емил Братанов, дългогодишен музикален журналист, Драго Балджиев, музикант и бивш помощник-управител в клуб, Тони Арнаудов, музикант и мениджър на младежки банди, и Мартин Михайлов, мениджър и управител на клубове.

Програма на събитието:

19:30 – Начало
20:00 – Видео интервю с Васо Гюров, Емил Братанов и Крум Цанов
20:20 – Представяне на книгата от Гергана Райжекова и специални гости
20:30 – Видео от д-р Венцислав Димов, научен ръководител
20:30 – Представяне на интервютата с гости Емил Братанов, музикален журналист, Елена Пенева, PR и съдружник в ElFusion, Драго Балджиев, бивш помощник-управител на клуб Адамс, и Мартин Михайлов, управител на клуб Строежа и Терминал 1
21:00 – DJ музикална селекция

ВАЖНО: Книгата ще се продава на място на стойност 30 лв. Всеки закупил книгата ще получи подарък от авторката – една безплатна бира  Бирата ще получите със специален талон, който може да „осребрите“ на бара на клуб Строежа.

Повече за автора: Гергана Райжекова е изследовател на рока в България и учен-теренист, антрополог, музикант и музикален журналист като книгата е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската й дисертация, която тя успешно защитава през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа още два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата „Невидимият рок“.

Представянето на книгата ще бъде на 15 март в клуб Строежа, гр. София и на 22 март в клуб No Sense, гр. Пловдив.

Източник: http://metalhangar18.com/site/predstavyane-na-knigata-nevidimiyat-rok-na-15-mart.mh18?fbclid=IwAR0Q5PW0Cs4YbGbKtlIa22jQkmEF6WJ6tg736z0yDZwcuP_C-v8fVstSTTg