ЧЕТИРИМА СТИПЕНДИАНТИ ОТ ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗАМИНАВАТ ЗА КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР В ТУРЦИЯ (Gotsedelchev.bg)

ЧЕТИРИМА СТИПЕНДИАНТИ ОТ ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗАМИНАВАТ ЗА КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР В ТУРЦИЯ (Gotsedelchev.bg)

????????????????????????????????????

21 юни 2019 г.

Вчера отново бяхме на среща с кмета на гр. Гоце Делчев Владимир Москов и дадохме сертификати на стипендиантите, които спечелиха три пълни стипендии в конкурса на Община Гоце Делчев и Център за творческо обучение. По време на срещата г-н Москов реши да награди и четвъртото дете със стипендия от Общината.Гордеем се, че нашият конкурс провокира подобни срещи, подкрепя най-талантливите деца на България и води до задруга между нас, родители, учители, директори, деца, кметове и служители в общината.Беше наистина важно, че сме заедно, работим заедно и децата виждат това!!

Снимка: Сайт Gotsedelchev.bg

Четири стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey предоставиха Община Гоце Делчев и Центърът за творческо обучение, в конкурс за есе или видео есе. За стипендиите кандидатстваха ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Гоце Делчев с интереси в науката и технологиите, които владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски.

Стипендиантите за 2019 г. на Община Гоце Делчев са:

Александра Цанова, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”

Антъни Атанасов, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”

Анна – Мария Чобанова ПМГ „Яне Сандански“

Катерина Кръстилова, ПМГ “Яне Сандански”

Четиримата ученици, получиха официално своите удостоверения за участие в космическия лагер от кмета на общината Владимир Москов в присъствието на представители на Центъра за творческо обучение. Като допълнителен подарък всеки ученик получи и книгата за Гоце Делчев, издадена по поръчка на общината.

Автори на темите за есета за 2019 г. са младежи, преминали през космическия лагер и спечелили медал за България. Темите по които се състезаваха децата от града бяха:

Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?

Тема 2: Екзопланетите – Нови светове

Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!

Конкурсът се провежда за втора поредна година в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Гоце Делчев и Центъра за творческо обучение в областта на образованието,а стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата. Тази година в космическия лагер участват ученици от България, Гърция, Турция, Русия, Италия, Испания, Пакистан, Китай, САЩ и други.

Източник: https://www.gotsedelchev.bg/index.php?module=BD&func=news&mun=%25C3%25EE%25F6%25E5%2520%25C4%25E5%25EB%25F7%25E5%25E2&newsID=2709&fbclid=IwAR0smgrvYQasG3TWP39doYoeliXumbZLNTVVG5vqTL2PLlYQSyNr69B6Hzo