Втора среща на възпитаниците на Space Camp Turkey в България

Втора среща на възпитаниците на Space Camp Turkey в България

21 април 2017 г.

Видео от втората среща на “Възпитаниците на Space Camp в България” в град Пловдив, Дома на културата. Събитието включва 7 гост-лектори, специалисти в научната фантастика, аерокосмическо инженерство, както и представители на партньорски организации и съмишленици на програмата. Водещ: д-р Гергана Райжекова, координатор на Space Camp Turkey за България

Програмата на събитието на Space Camp Alumni включва следните гост-лектори:

Димитър Дряновски, технологичен експерт и дизайнер на решения:
“Как научната фантастика става реалност”
Весела Люцканова, автор – фантаст:
“Нови тенденции в научната фантастика и какво имаме да откриваме тепърва”
Димитрина Докимова, зам. директор на МГ Варна “Д-р Петър Берон”:
Програмата “Бъдещи изследователи” в математическа гимназия “Д-р Петър Берон”
Атанас Симов, възпитаник на Space Camp Turkey 2016:
“Защо Space Camp Turkey ми показа, че мога… Четири проекта и една научна статия по-късно”
Гергана Лекова, изпълнителен директор на Фондация “Лекови”:
“Подкрепата в бъдещите лидери на България – как се сбъдват мечти”

Модератор: Гергана Райжекова, координатор на Space Camp Turkey за България

Space Camp Turkey e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият, функциониращ учебно-треноровъчен лагер, който се намира в гр. Измир, Турция. Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. За повече информация посетете сайта на Space Camp Turkey в България.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 13 години.

Възпитаници на Space Camp Turkey в България е алумни общност, в която могат да участват всички възпитаници на Space Camp Turkey, преминали през космическия лагер от 2003 г. до сега, включително техни родители, учители, дарители и представители на партньорски организации, които са направили програмата Space Camp Turkey в България това, което е в момента:

Мечта, цел и реалност за стотици деца и младежи всяка година от цялата страна.

Център за творческо обучение учреди общността Възпитаници на Space Camp в България с цел подкрепа на настоящи и бъдещи възпитаници на програмата Space Camp Turkey и съдействие в разпространението на информация до по-широката общественост.

Източник: https://classroomtech.bg/space-camp-alumni-2/